Acest tort a fost facut special pentru nasul meu cu ocazia zilei onomastice.

In ceea ce priveste cremele sunt creatie proprie, adica nu m-am inspirat de undeva, ci pur si simplu le-am gandit.

Sper sa va placa.

Separati ouale, amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor. Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula si turnati intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt.

Se coace aproximativ 40 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate tortul pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Crema 1:Incalzim 50 ml frisca sa topim ciocolata in ea, restul de frisca se bate impreuna cu mascarpone, dupa ce se raceste ciocolata o adaugam peste compozitia de mai sus, iar la final dizolvam gelatina si o incorporam peste crema.

Crema 2:Batem frisca impreuna cu mascarpone, incorporam gemul de zmeura iar in final adaugam foile de gelatina.

Cremele le bagam in frigider sa se odihneasca, iar intre timp, portionam blatul si il insiropam(clasicul sirop din apa cu zahar si esenta de rom)Montam tortul intr-un vas in care am pus folie alimentara, il lasam la rece de preferat pana a doua zi si abia atunci il ornam dupa bunul plac.

Foile de gelatina se hidrateaza timp de 10 minute in apa rece, inainte ca acestea sa fie dizolvate