Despre aceasta prajitura trebuie sa va spun ca este o prajitura cu aluat fraged, aviz amatorilor de blaturi sfaramicioase, nu foarte dulce, umplutura de merisoare conferindu-i prajiturii dulceata si aroma .

Mai intai pregatim umplutura: merisoarele se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si vinul. Se pun pe foc si se lasa sa fiarba 5 minute. Se pun la rece.

Untul se freaca, 2 - 3 minute, cu zaharul, atat cat sa se inmoaie. Se da mixerul la viteza minima si se adauga galbenusurile, laptele, sarea, esenta de vanilie. Nu se amesteca prea mult. Este suficient numai cat sa se omogenizeze. La final se pune faina amestecata cu amidonul. Se framanta cu mana pana se omogenizeaza aluatul apoi, din acesta, se formeaza o bila care se pune in folie si se da la rece 10 minute.

Se ia 2/3 din aluat si cu ajutorul degetelor se intinde in tava ( 26/25 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina. Se distribuie uniform merisoarele deasupra blatului apoi, peste acestea, se pune restul de aluat rupt in bucatele mici. Prajitura se da la cuptor, unde se coace aproximativ 30 minute la o temperatura de 190 grade.

Dupa ce se raceste se scoate din tava si se portioneaza. Se pudreaza cu zahar pudra.