Cartofii se pun la fiert in coaja. Intre timp jumatatile de prune se umplu cu un amestec de zahar+scortisoara.

Dupa ce s-au fiert cartofii se curata si se piseaza cu o furculita, se adauga: ouale intregi, cca 3 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 1 praf de sare si 1 lingura de margarina. Se framanta totul si pe rand se adauga faina pana cand aluatul nu mai este lipicios.

Intre timp se pune la fiert intr-o oala apa cu putina sareSe intinde o foaie din aluatul preparat, se imparte in patratele. In fiecare patratel se adauga cate o jumatate de pruna si se impatureste ca o minge.si se dau mingile prin fainaCand apa da in clocot se adauga mingile. Dupa ce au fiert cca 5 minute se amesteca pt a vedea daca nu s-au prins de fundul oalei. Cand se ridica la suprafata se scot din apa intr-o sita sa se scurga.

Intr-o tava se pune putin ulei, cand uleiul e incins se adauga pesmetul (amestecand continu), cand acesta este rosiatic se opreste focul, se toarna din sita galustele cu prune. Se tavalesc in pesmet si se servesc cu zaharCine iubeste fff mult smantana poate adauga si smanatana la servire!!!!