sursa andreeaSiropul: apa si zaharul le punem pe foc cca 20 min, cand s-a format un sirop stoarcem o jumatate de lamaie in sirop. Lasam sa fiarba inca 5 minute apoi oprim focul. Dupa ce se raceste siropul adaugam mierea.

Umplutura: nucile le lasam cateva minute in cuptorul incins, le macinam marunt si peste ele adaugam zaharul,scortisoara si nucsoara .

Dupa topim untul si desfacem primul pachet de foi.

Ungem o tava adanca cu unt si apoi incepem sa asezam in ea foile, cu ajutorul unei pensule de bucatarie intindem unt topit pe suprafata fiecarei foi de placinta.

Asamblam- 10 foi de placinta deasupra nuca macinata,6 foi placinta,nuca macinata si la sfarsit punem 4 foi unse cu unt,punem mai mult unt pe ultima foaie.

Baclavaua o bagam la frigider cca 30 min, apoi o taiem in patratele. Untul topit ramas il turnam peste marginile taiate ale fiecarui patratel.

Dam la cuptorul incins pana capata o culoare aurie.

Sosul il turnam peste baclavaua fierbinte, acoperim cu un prosop curat si lasam pana se raceste complet si dupa dam la frigider cateva ore.