Bucataria ungureasca este variata, consistenta si rafinata. Mancarile nationale sunt ardeiate si piperate .

Supele si ciorbele specific unguresti au la baza legume, crutoane sau galuste de mai multe feluri.

Ele trebuie doar sa deschida apetitul mesenilor pentru felurile principale de mancare.

Va poftesc la o cioba fierbinte gustoasa si aspectuoasa:Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.

Dupa ce au fiert, ii strecuram, dar nu aruncam apa de pe ei, o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.

Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit,un minut.

Adaugam pasta de ardei si pasta gulas, apa ramasa de la fiert cartofii si supa de carne.

Lasam sa fiarba cateva minute, la foc mic, acoperit.

Morcovii si patrunjelul ii curatam, ii spalam apoi ii taiem rondele si ii adaugam in ciorba care fierbe.

Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, 30 de minute pina cand zarzavatul este fiert.

Dupa ce s-au racit cartofii ii dam prin presa sau ii sfaramam cu furculita, ca pentru piureu.

Ii punem intr-un bol apoi, impreuna cu oul, faina si sarea, ii omogenizam iar cu ajutorul unei lingurite .

Mie mi s-a parut ca sunt prea tari galustele si nu se omogenizeaza, asa ca am mai adaugat un ou.

Formam in palma niste galuste mici ca si perisoarele, pe care le dam prin foarte putina faina.

Intr-o oala punem 2 l de apa la fiert cu o lingura vegeta Bio si in momentul cand aceasta clocoteste adaugam galustele din cartofi, lasam sa fiarba 10 minute, stingem focul si acoperim.

Ele se vor ridica deasupra cand sunt fierte.

Galustele se vor mai umfla putin, din aceasta cauza nici nu le-am lasat in ciorba ci separat, in apa cu vegeta Bio.

La servire punem la o portie 3-4 faluste, ciorba fierbinte si patrunjel verde tocat marunt, deasupra.

Servim cu ardei iute. Pofta mare sa aveti !!!Cine doreste o mai poate acri putin.