Cand am gasit aceasta reteta, m-a atras titlul ei Ciorba norvegiana.

Citind, am realizat ca este de fapt o ciorba cu afumatura. Pe langa ingredientele trecute in reteta m-am gandit sa mai adaug si eu cate ceva si iata varianta finala. Gustul? O sa ma pomeniti :))Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins. Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras si le punem in uleiul in care am rumenit slaninuta. Le calim amestecand continuu. Adaugam cei 2.5 l de apa fierbinte. Taiem cartofii dupa pofta inimii (eu am taiat cuburi) si ii punem peste legume. Lasam sa fiarba cu capacul pus, aproximativ 20-30 minute. Condimentam cu sare, piper, cimbru, catelul de usturoi pisat, punem slaninuta prajita, smantana amestecata cu galbenusul de ou, lasam 1-2 minute si oprim focul. Aruncam in oala niste patrunjel verde tocat si...asteptam sa se raceasca ca sa putem manca :)