Detalii Ciorba cu slaninuta afumata (Ciorba norvegiana)
Ingrediente:
- 130 gr,
slaninuta afumata,
- 1 ceapa,
- 2 morcovi potriviti,
- 1 telina mica,
- 4 cartofi potriviti,
- 1/2 ardei gras rosu,
- 130 gr,
smantana,
- 1 ou (doar galbenusul),
- o mana de patrunjel tocat,
- 1 lingurita cimbru uscat,
- 1 catel mare de usturoi,
- 3-4 linguri ulei,
- sare,
- piper
Cand am gasit aceasta reteta, m-a atras titlul ei Ciorba norvegiana.
Citind, am realizat ca este de fapt o ciorba cu afumatura. Pe langa ingredientele trecute in reteta m-am gandit sa mai adaug si eu cate ceva si iata varianta finala. Gustul? O sa ma pomeniti :))Punem intr-un vas, 2.5 l apa sa se incalzeasca. In alta oala punem 3-4 linguri ulei la incins. Taiem slaninuta afumata bucatele mici si o rumenim in ulei, apoi o scoatem. Tocam ceapa, morcovul, telina, ardeiul gras si le punem in uleiul in care am rumenit slaninuta. Le calim amestecand continuu. Adaugam cei 2.5 l de apa fierbinte. Taiem cartofii dupa pofta inimii (eu am taiat cuburi) si ii punem peste legume. Lasam sa fiarba cu capacul pus, aproximativ 20-30 minute. Condimentam cu sare, piper, cimbru, catelul de usturoi pisat, punem slaninuta prajita, smantana amestecata cu galbenusul de ou, lasam 1-2 minute si oprim focul. Aruncam in oala niste patrunjel verde tocat si...asteptam sa se raceasca ca sa putem manca :)