N-am cumparat alune de padure, asa cum obisnuiam, ci un mix de fructe confiate. Gustoase au fost, insa dezamagirea a fost foarte mare cand am citit ingredientele. In primul rand, mai mult de jumatate din fructe aveau ca tara de provenienta China, iar in al doilea rand scrie foarte mic (a trebuit sa iau lupa ) : contine colorant rosu alura care poate afecta negativ activitatea copiilor si atentia acestora. Deci nu cumparati fructe confiate decat dupa ce cititi exact continutul pachetului. Sau le puteti achizitiona din locuri si firme de incredere.

Nu mai folosesc pe viitor decat alune de padure, mi se par cele mai gustoase in ciocolata.

Intr-o cratita mai mare punem apa cu zaharul la fiert pana ce acesta se topeste. Adaugam praful de sare si untul si lasam la foc mic in jur de 2 minute pana ce acesta e complet topit. Dam la o parte de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi turnam in ploaie laptele si cacaoa cernute in prealabil. Amestecam cu ajutorul unui tel sa nu ramana cocoloase.

Tapetam o tava cu folie transparenta si turnam ciocolata calduta niveland-o cu o spatula. Deasupra se presara mixul de fructe si se acopera cu o folie de plastic. O lasam 24 ore la rece si o portionam dupa plac.

Am folosit o tava cu dimensiunile 20x27 cm.