Detalii Prajitura cu mac, nuca de cocos si biscuiti
Ingrediente:
Blat: 6 oua,
2 linguri de apa,
8 linguri zahar,
4 linguri nuca de cocos,
4 linguri mac,
8 linguri faina,
1 praf de copt SIROP: 2 linguri de zahar,
200 ml apa,
esenta de rom CREMA : 2 linguri amidon (faina),
4 linguri de zahar,
estenta de vanilie,
200 ml lapte 150-200 ml frisca lichida
Blat: Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul, am batut bine, apoi am adaugat galbenusurile, macul, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Am dat la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt (30x20) cam 40-45 minute, pana trece testul scobitorii. Blatul se lasa la racit, apoi se taie in douaSirop:Se pune la fiert apa cu zaharul, pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racitCrema:Am amestecat faina, amidonul, zaharul si esenta de vanilie, am pus treptat laptele si le-am pus la fiert pana s-au ingrosat. Le-am lasat la racit si am amestecat cu frisca batuta.
Mai avem nevoie de 3 pachete de biscuiti piknic, eu am pus si de cacao si de vanilie.
Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune o parte din crema, apoi biscuiti inmuiati in sirop, apoi blat, crema si deasupra biscuiti .