Aceasta reteta deosebit de buna, o am de la prietena mea Sidy.

Nu stiu daca am schimbat ceva din ea, poate doar modul cum am copt cartofii. Ea i-a copt in cuptorul cu microunde, eu in cuptorul de la aragaz.

Conopida se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba acoperit 15 minute.

Cartofii spalati se coc in cuptor.(daca vreti la microunde sau ca mine in cuptorul aragazului)Din usturoiul pisat, mustar si 1/2 cartof copt presat facem o maioneza de post cu putin ulei.

Dupa ce a fiert conopida o strecuram si lasam sa se raceasca apoi o maruntim, la fel si cartofii copti si decojiti.

Adaugam condimentele si apoi conopida, cartofii si maioneza se mixeaza, se adauga si zeama de lamaie si ceapa razuita si marar verde tocat.

Salata se aseaza in boluri si se orneaza sau nu.

Pofta mare !se poate prepara si cu maioneza dintr-un galbenus de ou fiert Daca nu e de post puteti pune si o lingurita, doua de iaurt