Tortul cu nuca si dulceata de cirese amare este ideal pentru orice ocazie festiva. Se macina in robot 350 de grame de nuci cu 200 de grame de zTortul cu nuca si dulceata de cirese amare este ideal pentru orice ocazie festiva. Se macina in robot 350 de grame de nuci cu 200 de grame de zahar.

Intre timp se bat spuma cele 5 albusuri si se pun deoparte.

Se bat apoi cele 5 galbenusuri cu putin zahar. Dupa care se adauga in robotul care se invarte incet coaja rasa de la o portocala, sucul portocalei, doua linguri de faina adica 40 de grame si amestecul de nuci si zahar.

Se adauga albusurile batute spuma si se se da la cuptor la 180A C pentru 45 de minute. Se taie in doua si se umple cu dulceata de cirese amare.

Se amesteca un plic de sos de vanilie cu 150 ml de lapte si coaja rasa de la o portocala si amestecul se toarna pe tort ca si glazura. Tortul se poate servi cu cafea sau sos de fructe acrisoare. Reteta Tort cu nuca si dulceata de cirese amare a fost propusa de DayanaDiscuta mai multe despre aceasta reteta pe forum retete