Este unul dintre tipurile de mancare nationale slovace, ce au la baza aluatul de galusti din faina si i se spune BRYNDZOV HALU KY, adica Galusti cu branza.

Reteta am luato de pe blogul Nicoletei - In bucataria vesela - si am promis ca le fac urgent.

Si uite ca le-am facut....imi ramasesera niste galuste de la papricasul de pui, asa ca am vrut sa le folosesc.

Si a iesit ceva tare bun la gust....multumesc mult Nico pentru idee....

Pentru ca aveam deja galustile, de la papricasul de pui ramase :http://www.retete/retete/papricas-din-pui-de-casa-cu-galuste-23252.htmlnu mi-a mai ramas decat sa pregatesc baconul si sosul de branza.

Taiem baconul feliute, la fel si cascavalul( sau il radem).

Branza o faramitam cu furculite si taiem marunt mararul.

Intr-o tigaie punem 2 lingurite de ulei la incins si prajim baconul pina se rumeneste frumos si devine crocant.

Peste branza faramitata adaugam cascavalul, smantana,iaurtul, mararul tocat si putina sare.

Pentru un gust mai picant am adaugat si mirodeniile de Salata picanta de la Kotany.

Le-am amestecat bine de tot toate ingredientele si a iesit un sos delicios.

Galustile fierbinti puse pe farfurie cu 2-3 linguri de sos si niste bacon prajit deasupra, vor alcatui cel mai savuros meniu pentru o dupa-amiaza ploioasa ca cea de astazi.

Pofta mare sa aveti !!!