Ar fi trebuit sa-i spun Pull apart bread ,dar iar veneau carcotasii sa intrebe daca am uitat limba romana.

Chiar si traducerea suna ciudat trage afara .adica e un cozonac care nu trebuie feliat fiind alcatuit din felii suprapuse care se pot desprinde foarte usor.

Crocant la exterior si pufos in interior.

Acum ca ne-am lamurit cum sta treaba cu mancatul sa va spun si cum sa procedati daca decideti sa-l preparati. Cel mai frumos e ca toata casa miroase a scortisoara cand este la cuptor.

Am pregatit mai intai aluatul pentru ca va sta la dospit.

Drojdia am amestecat-o cu zaharul,am pus laptele caldut(nu fierbinte!!!) si faina si am lasat la dospit.300 g faina cernuta am amestecat-o cu sarea,zaharul,vanilia si coaja de lamaie.

Am batut ouale.

Laptele l-am incalzit si am topit untul in el.

Apoi am adaugat si apa calduta.

Am pus peste faina,ouale batute,drojdia si laptele cu unt.

Am amestecat cu o lingura si apoi am pus restul de 100 g faina.

Am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios,care se desprinde de peretii vasului.

Cred totusi ca pentru o forma mai buna,ar fi fost nevoie de un aluat putin mai ferm,al meu a fost destul de moale pentru ca l-am vrut pufos.

Am acoperit cu un prosop si am lasat la dospit in loc caldut pana si-a dublat volumul.

Am intins apoi o foaie,nu foarte subtire,am uns-o cu unt moale,am presarat zahar brun,scortisoara si nuca.

Am taiat patrate,mie nu mi-au iesit prea egale,dar nu conteaza.

Le-am suprapus apoi cate patru bucati si le-am mai lasat sa dospeasca.

Le-am asezat apoi intr-o tava de chec in picioare ,adica asa cum se vede din poza .

Le-am mai lasat 10 minute in tava,intre timp am incalzit cuptorul.

Am pus tava la cuptor pentru 30-35 de minute.

Dupa 20 de minute,am scos tava si am glazurat deasupra cu miere de albine diluata cu putin lapte caldut,apoi am presarat zahar brun.

Dupa aceasta operatiune cozonacul s-a inmuiat putin,asa ca am avut impresia ca nu este copt.

De aceea cred ca l-am lasat putin prea mult la cuptor.

Daca vreti sa-l feliati,se lasa sa se raceasca si abia apoi se poate servi.