Contrar credintei generale,pizza nu este originara din Italia.

Desi cultura mediteraneana are variante vechi, inradacinate in dieta lor, variante similare au fost descoperite si in Egipt, Babilon si Imperiul Persan.

Insa, adevarul este ca pizza putea fi inventata de oricine care a descoperit secretul combinarii fainei cu apa si incalzirea acestui aluat pe o piatra fierbinte.

Termenul de pizza a fost mentionat pentru prima oara intr-un text latin datat din 997, descoperit intr-un orasel italian din sud. Conform acestuia, un lucrator de ferma trebuia sa ii dea episcopului orasului duodecim pizze (douazeci de pizze) cu ocazia Craciunului si Pastelui.

In secolul XVIII, saracii din Napoli obisnuiau sa puna sos de rosii peste painea lor plata.

Asa s-a nascut pizza pe care o cunoastem astazi.

Am ales sa fac o pizza mai usoara, asa ca am facut-o cu ton.

Aluatul pentru pizza il prepar in masina de paine, dar se poate face si cu mana.

In cuva de la Masina de paine introduc pe rand : apa calduta, sarea, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si deasupra drojdia si zaharul.

Planific masina pe programul de framantat si dospit si o las sa-si faca programul.

Conservele cu ton le desfac si le pun la scurs intr-o strecuratoare.

Cand aluatul este gata dospit, il pun in tava mare de la aragaz in care am pus o foaie( hartie ) de copt.

Il intind sa ajunga la marginile tavii, dupa care pun pulpa de rosii, usturoiul presat si oregano, pe care le intind pe toata suprafata aluatului.

Presar apoi tonul faramitat si ciupercile taiate.

Deasupra pun din ingredientele de Pizza de la Kotany ( bune, bunute tare!).

Bilutele de mozzarella le tai in doua si le pun peste ciuperci.

Dau tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 50-60 de minute, pina cand pizza capata o culoare aramie si se topeste mozzarella.

Dupa ce e coapta pizza o portionam si o servim cu ketchup de casa sau cu diferite sosuri, dupa preferinta.

Cu siguranta veti avea pofta !Sa nu uitati berea sa fie la rece, mai ales daca ati adaugat un sos iute, picant....!