Am gasit reteta intr-o revista cu urmatoarea explicatie:sunt traditionale bucatariei scotiene, se fac dulci si sarate, dar eu am ales varianta dulce, servite cu dulceata, nutella s-au miere dupa preferinte, alaturi de o cana de ceai s-au lapte.

Am facut rapid aluatul la robot in felul urmator:am pus faina, praful de copt,sarea si untul rece taiat cubulete in vasul robotului si le-am amestecat putin. Oul batut cu laptele le-am pus peste faina, am amestecat din nou, am pus zaharul si vanilia, am mai amestecat putin, iar apoi am rasturnat tot aluatul pe masa infainata si am framintat usor aluatul pina devine compact. L-am pus in folie alimentara si l-am dat pt o ora la frigider. Pe masa infainata am intins o foaie groasa de aprox. 0,5 cm, iar cu ajutorul unei forme rotunde am taiat cerculete. Le-am pus in tava tapetata cu hirtie de copt si le-am dat la cuptorul incins la 150 grade pt 15 minute.

Le-am lasat sa se raceasca si cu ajutorul unei pensule de bucatarie am indepartat surplusul de faina de pe ele. Le-am savurat cu dulceata de smochine alaturi de o cana de ceai.

Pofta buna!!!