Cred ca am vreo 20 de ani de cand am mancat astfel de ciorba! De vreo 2 luni, tot o am in plan. Uite ca i-a venit randul, fiindca vreo 2 salate stateau stinghere in frigider.

Ceapa, usturoiul se curata, se toaca marunt apoi se calesc in putin ulei si apa. Intre timp se curata salata, se taie fideluta si apoi se adauga la amestecul de mai sus. Se asezoneaza de sare, piper, verdeata, apoi se adauga cca. 2000 ml apa, se lasa la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 20 de minute. Intre timp bacon se taie marunt se prajeste in putin ulei ti se adauga la ciorba. Se mai lasa la fiert cca. 10 minute pentru a se impreuna gusturile.

Din 4 oua se pregateste o omleta, care apoi se taie fideluta. Oul ramas se bate bine cu smantana, apoi se adauga putina zeama de ciorba fierbinte, amestecandu-se energic pana se omogenizeaza, apoi se adauga la ciorba, amestecandu-se continuu, ca sa nu se imbranzeasca . Atentie focul este oprit sub oala de ciorba! La final se adauga omleta taiata fideluta. Se serveste fierbinte ca atare sau cu putin otet/zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!