Detalii Prajitura La Metru
Intr-un vas se pun cele 8 galbenusuri si se adauga la ele 10 linguri apa, 12 linguri ulei, 2 plicuri de zahar vanilat si coaja rasa de la 1 lamaie si cele 2 cani de zahar si se mixeaza cu mixerul bine pana devine spuma. Se bate spuma albusul de ou si se adauga treptat la galbenusul frecat. Adaugam la aceasta compozitie treptat cele 2 cani de faina si praful de copt si se amesteca pana la omogenizare. Se imparte compozitia rezultata in 2 parti si in una punem 2 linguri de cacao. Turnam compozitia in 2 tavi pentru chec si dam la copt in cuptorul preincalzit. Dupa ce au copt blaturile, le scoatem si le lasam la racit dupa care le feliem in felii de circa 1 cm grosime. Crema: La un plic de budinca punem 5 linguri de zahar (se poate pune si mai mult daca va place mai dulce)si 1/2 l lapte si il puneti la fiert. La fel procedati si cu a doua budinca. Dupa ce au fiert le lasati sa raceasca si apoi la fiecare adaugati 125 gr rama si mixati bine. Asamblare: Feliile taiate din cele doua piscoturi le ungem cu aceste creme si apoi le asezam alternativ, o felie de piscot alb, apoi o felie neagra si tot asa pana terminam feliile si apoi acoperim totul cu glazura de ciocolata. Se da la rece pana se intareste bine glazura. Cand se serveste prajitura, se va taia pe diagonala straiful obtinut si asa vom avea o insiruire de culori de blat si creme.
Intr-un vas se pun cele 8 galbenusuri si se adauga la ele 10 linguri apa, 12 linguri ulei, 2 plicuri de zahar vanilat si coaja rasa de la 1 lamaie si cele 2 cani de zahar si se mixeaza cu mixerul bine pana devine spuma. Se bate spuma albusul de ou si se adauga treptat la galbenusul frecat. Adaugam la aceasta compozitie treptat cele 2 cani de faina si praful de copt si se amesteca pana la omogenizare. Se imparte compozitia rezultata in 2 parti si in una punem 2 linguri de cacao. Turnam compozitia in 2 tavi pentru chec si dam la copt in cuptorul preincalzit. Dupa ce au copt blaturile, le scoatem si le lasam la racit dupa care le feliem in felii de circa 1 cm grosime. Crema: La un plic de budinca punem 5 linguri de zahar (se poate pune si mai mult daca va place mai dulce)si 1/2 l lapte si il puneti la fiert. La fel procedati si cu a doua budinca. Dupa ce au fiert le lasati sa raceasca si apoi la fiecare adaugati 125 gr rama si mixati bine. Asamblare: Feliile taiate din cele doua piscoturi le ungem cu aceste creme si apoi le asezam alternativ, o felie de piscot alb, apoi o felie neagra si tot asa pana terminam feliile si apoi acoperim totul cu glazura de ciocolata. Se da la rece pana se intareste bine glazura. Cand se serveste prajitura, se va taia pe diagonala straiful obtinut si asa vom avea o insiruire de culori de blat si creme.