Cei care ma cunosc,stiu deja ca aveam o problema cu blatul de pizza.

Nu-mi reusea niciodata asa cum as fi dorit:subtire,crocant si gustos.

Un prieten drag s-a cam suparat ca tot ziceam eu pe aici treaba asta,asa ca mi-a trimis pe mail o reteta de blat de pizza cu rezultat garantat.

Asa a si fost,asa ca daca citeste reteta ii multumesc.

A fost asa cum a spus.

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina.

Am lasat sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu putina sare,am pus apoi drojdia,uleiul de masline.

Am pus apa calduta si am amestecat pana s-a format o coca omogena.

Dupa aceasta,am luat coca din vas si am framantat-o cu ambele maini in aer.

La faza aceasta prietenul meu spunea asa: Framant-o in aer cateva minute,pana te dor mainile de nu mai poti.

Trebuie sa ajunga moale si elastica,deci cam pe dos decat ai freca ceva cu ambele maini J)))N-am prea priceput eu ce vrea sa zica,dar cred ca a iesit ceea ce a trebuit.

Am presarat faina pe un blat,am intins putin coca,apasand-o cu degetele,am acoperit cu un stergar si am lasat 15 minute sa dospeasca in loc caldut.

Dupa aceasta,am pus coca la frigider pentru o ora.

Dupa o ora,am intins o foaie foarte subtire(am avut o pizza medie si o pizza impaturita).

Pe foaie am pus ketchup cu putin piper si busuioc,apoi sunca,ciupercile si prosciutto.

Deasupra am razuit mozzarella si am pus cateva rosii cherry.

Eu am intors putin marginile peste umplutura.

Am pus la cuptor cam 20 de minute pana s-a copt blatul.

Am servit cu ketchup si sos Iutel.