Tiramisu reteta originalaUn deliciu de prajitura :X ! Desi suna ca fiind ceva foarte complicat, e unul dintre cele mai usoare deserturi !Tiramisu reteta originalaSe separa oualele, albusurile se bat spuma (dar la sfarsit),iar galbenusurile se amesteca cu 200g de zahar deoarece restul de zahar se pune la spuma . Galbenusurile se amesteca cca. 10 minute pe baie de aburi pana se topeste zaharul, dupa topirea zaharului compozitia se lasa la racit.

Branza (mascarpone) se amesteca cu mixerul pana devine asemeni unei creme, peste care se pune compozitia cu galbenusurile si se amesteca . Spuma ( albusurile batute spuma impreuna cu zaharul si romul) se adauga peste branza si galbenusuri. Frisca lichida se mixeaza pana devine solida si se adauga peste restul compozitiei .

Cafeaua se face normal,dar fara zahar (cel putin eu asa fac) , iar dupa ce a fost luata de pe foc se adauga lichiorul . Piscoturile se inmoaie in cafea si se aseaza in tava cu partea cu zahar in jos.

Peste piscoturi se pune o treime din compozitie si dupa se aseaza al doilea strat de piscoturi, iar la sfarsit se pudreaza cacaoa pe desupra.

Prajitura se pune la frigider si poate fi servita a doua zi sau peste 2-3 ore in cazul pofticiosilor.

De obicei folosesc piscoturi Savoradi in ambalaj portocaliu, mi se par ai bune si atunci cand sunt inmuiate in cafea nu se rup asa usor. Daca doriti puteti folosi doar spuma din albusuri. Eu am facut o tava destul de mare, deci numarul de piscoturi variaza in functie de tava. Eu am pus si putine stafide pentru un plus de aroma .