La multi ani tuturorcelor ce poarta numele Sfintilor Imparati Constantin si Elena! Si scuze pentru absenta, am revenit in peisaj :DBlat: Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacao. Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua. Cat asteptam sa se raceasca blatul preparam siropul din apa, zahar si capucinno, le fierbem toate putin si apoi lasam la racit.

Crema: Mixam mascarponele cu zaharul pudra. Batem frisca pana se intareste, apoi adaugam crema de mascarpone.

Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema. Capsunile le taiem cubulete adaugam peste ele zaharul tos si le lasam 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul. Incorporam capsunile in crema.

Asamblare: Asezam pe un platou primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropam, apoi punem crema, nivelam si punem deasupra al doilea blat.

Glazura: Incalzim frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rasa si untul moale si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam glazura peste ultimul blat.

Dam la frigider peste noapte. Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului.

Facem aschii de ciocolata cu ajutorul unui curatator de legume si decoram tortul. In mijloc asezam capsunile.