Nu am folosit niciodata aceste Gelfixuri la nimic dar de curand am primit un pliant de la Dr.

Oetker cu tot felul de retete in care sa folosim acest praf si m-a incantat, dar sincera sa fiu, e si mai ieftina!!!Am inceput cu acest gem dar ca sa ajung la cantitatea ceruta,am pus si alte fructe si sa stiti ca am fost foarte multumita de rezultat.

Nectarinele spalate, fara samburi (eu am curatat si coaja), taiate cubulete apoi cantarite. Portocalele fara coaja, fara pielita alba, taiate cubulete, apoi cantarite. Punem fructele intr-un vas cu zahar, gelfixul si vanilia pe foc mic pana incepe sa fiarba. Adunam spuma formata, mai lasam sa clocoteasca 3 minute, adaugam lichiorul, apoi umplem borcanele curate. Infiletam capacele, intoarcem borcanele pentru 5 minute, dupa care le putem depozita la camara.fructe obligat trebuie sa aveti 2 kg pentru ca praful de gelfix e pentru 2 portii cum se spune( 1plic, 1kg de fructe) de asemenea daca mai adaugati fructe, sa fie de aceeasi culoare eu pe langa nectarine am pus piersici, caise si grepfruit (am adunat tot ce aveam) pentru cine doreste un gem fin,inainte de a opri focul,treceti cu blenderul vertical prin fructe