Am vazut demult reteta de perisoare in sos de rosii pe aici la Gaby, la Miha, la Laura, asa ca am prestat si eu ca nu stiam sa folosesc perisoarele decat in ciorba. Eu am folosit pentru sos rosii cu ardei copti pregatite in casa, conservate pentru iarna.

Foarte bune au iesit!Mai intai pregatim carnea pe care o trecem prin masina de tocat(la mine a fost cazul doar la cea de pui, pe cealalta am achizitionat-o direct tocata), apoi trecem si ceapa si amestecam.

Spalam bine orezul in cateva ape, il scurgem si il adaugam la amestecul de carne. Asezonam cu condimentele si formam perisoare mai maricele, aproape cat mingea de ping pong.

Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata si se patrunde orezul.

Apoi le scoatem cu o paleta direct in vasul in care le introducem la cuptor.

Pentru sos, tocam ceapa si usturoiul si le punem la calit in ulei si 1 lingura din zeama in care au fiert perisoarele. Cand ceapa se patrunde adaugam sosul de rosii si ardei copti si asezonam cu condimentele. Turnam sosul peste perisoare si dam la cuptor pentru 30 minute.

Cand scoatem din cuptor presaram deasupra marar si patrunjel tocate.

Foarte mult au placut baietilor mei!Daca sosul este gros se mai adauga zeama in care au fiert perisoarele.