Am facut fasolea asta cred ca acum 2-3 ani si am mai gasit pozele prin calculator.

O postez mai ales pentru a arata modul in care am facut eu painea,fasolea nu tin minte sa-i fi facut ceva special.

O fasole ca toata fasoleaFasolea se pune la inmuiat de seara. Aruncam apa in care a stat peste noapte si o punem la fiert in apa curata a doua zi. Dupa ce a dat intr-un clocot schimbam din nou apa si o lasam de data asta la fiert,impreuna cu crenguta de cimbru, pana se inmoaie fasolea .

Nu se pune sare pentru ca sarea intareste bobul si fierbe mai greu.

Legumele se taie si se calesc separat in putin ulei.

Adaug aici si bulionul.

Cand fasolea este fiarta si apa a mai scazut se adauga legumele calite,se mai lasa cateva minute pe foc.

Cand am oprit focul arunc peste fasole,frunze de telina taiate fin .

In poza asta vad ca nu am pus dar de atunci am mai invatat cate ceva:).

Bolul din paine l-am facut dintr-un aluat tare, cu foarte putina drojdie si ulei. Cantitatile nu le stiu dar sa zicem 250 de grame de faina, sare, grame de drojdie si 1 lingura de ulei. Am luat un bol de sticla, l-am intors invers si exteriorul l-am uns cu ulei. Aluatul l-am intins pe exterioriul bolului si l-am bagat la cuptor 15 minute cat sa retina forma. Am scos aluatul de pe forma si l-am mai lasat la cuptor inca 5 minute sa se coaca frumos.

Sper sa nu fi gresit sau uitat ceva. Inca odata, postez reteta mai mult pentru a prezenta bolul de paine nu spun ca e cea mai reusita fasole