Detalii Inghetata Cremoasa - Izlandi Fagylalt
Ingrediente:
Aceasta inghetata este foarte cremoasa,
Chiar dupa zile intregi de stat in congelator ramane la fel consistenta ei,
Am laudat-o destul acum urmeaza,
Sa fac un inventar cu cele trebuincioase: pentru o jumatate de portie avem nevoie de 2 oua,
100 gr zahar si 250 ml frisca,
Sa fie mai interesanta putem folosi cacao,
esenta de rom,
esenta de vanilie sau ce arome doriti voi,
Este la libera alegere a fiecaruia,
Eu,
am folosit ce aveam in casa la acel moment,
adica 2 linguri de cacao,
1 fiola de esenta rom si zahar vanilat,
caci,
vorba aceea,
lenea e cucoana mare
V-am plictisit destul, hai sa va povestesc cum am procedat! Nimic mai simplu, am pus cele 2 oua intr-un vas, am aruncat peste, cele 100 gr zahar si m-am apucat de mixat cu mixerul pana s-a ingrosat. Am batut frisca pana s-a intarit si l-am adaugat la ouale mixate anterior amestecand cu grija (nu ca mi-ar sta in caracter sa ma comport delicat cu ele). Am impartit cantitatea in doua si am inceput sa fac combinatii de arome. Intr-o jumatate am pus 2 linguri cacao si fiola de rom (doamne ce bun ar fi fost un pic de Wisky Cream, dar... ai copii, alcool nu! ) si am mixat bine. In cealalta jumatate a m trantit 3 plicuri zahar vanilat si gata a fost inghetata. Putem sa imbogatim continutul acesteia cu alune, nuci, stafide,... Intr-un vas am pus alternativ din cele doua compozitii am razuit un pic de ciocolata deasupra, si am dat totul la rece pentru cateva ore. La ornat nu ma laud..., am servit inghetata cu un pic de ciocolata topita si alaturi, neavand piscot am asezat un turo rudi. Pofta Buna ! ! !V-am plictisit destul, hai sa va povestesc cum am procedat! Nimic mai simplu, am pus cele 2 oua intr-un vas, am aruncat peste, cele 100 gr zahar si m-am apucat de mixat cu mixerul pana s-a ingrosat. Am batut frisca pana s-a intarit si l-am adaugat la ouale mixate anterior amestecand cu grija (nu ca mi-ar sta in caracter sa ma comport delicat cu ele). Am impartit cantitatea in doua si am inceput sa fac combinatii de arome. Intr-o jumatate am pus 2 linguri cacao si fiola de rom (doamne ce bun ar fi fost un pic de Wisky Cream, dar... ai copii, alcool nu! ) si am mixat bine. In cealalta jumatate a m trantit 3 plicuri zahar vanilat si gata a fost inghetata. Putem sa imbogatim continutul acesteia cu alune, nuci, stafide,... Intr-un vas am pus alternativ din cele doua compozitii am razuit un pic de ciocolata deasupra, si am dat totul la rece pentru cateva ore. La ornat nu ma laud..., am servit inghetata cu un pic de ciocolata topita si alaturi, neavand piscot am asezat un turo rudi. Pofta Buna ! ! !