Unul din dezideratele mele pt. vacanta a fost sa-mi fac mai mult timp pt. mine si pasiunea mea...asa ca de vreo doua zile tot bantui pe net si imi imbogatesc cunostintele cu noi informatii si idei. Asa s-a nascut prezentul pateu de linte (voi poate cunosteati conceptul dinainte), dar eu abea acum am descoperit ce bun este!Nu am fost niciodata prietena foarte buna cu leguminoasele, dar acum am inteles care este rolul lor in hranirea organismului si ce ajutor ofera in digestie...si m-am hotarat sa le aduc la masa mai des ca pana acum.

Pateul acesta, pe langa faptul ca se prepara extrem de simplu si rapid, este un mod extraordinar de a-mi indeplini dorinta...si in acelasi timp sa consum si nucile si semintele atat de importante!Lintea se pune la muiat intr-un castronel cu apa (in asa fel incat apa sa le acopere) pt. cateva ore (eu le-am lasat peste noapte). La fel am procedat si cu migdalele.

Dimineata, am constatat ca lintea se umflase bine de tot si absorbise toata apa, chiar si germinase, iar migdalele si-au marit si ele volumul, erau mult mai gustoase si mai moi.

Buuuun: sa incepem. Am pus lintea, rosia si ardeiul gras in vasul special de fiert orez al steamerului, impreuna cu 1 cana apa. Am fiert totul cca 20 minute, apoi am lasat sa se raceasca.

Am transferat compozitia in vasul blenderului si am adaugat toate celelalte ingrediente. Am mixat bine, pana am obtinut o pasta, pe care o gustam din cand in cand, pana am potrivit-o de condimente.

Am pus pateul intr-un bol cu capac si l-am lasat la rece 2 ore, sa se intrepatrunda aromele. Am servit cu paine integrala preparata in casa si cu legume proaspete. e foarte, foarte gustos!Enjoy!