Detalii Dorada cu lapte de cocos
O reteta inspirata din bucataria indiana....
Pestele curatat si spalat se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se lasa pt 15 minute la marinat in frigider. Se pun 2-3 linguri ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata marunt si se lasa la calit. Se adauga ardeiul, ghimbirul si usturoiul taiate betigase si se mai lasa 2-3 minute. Se adauga ardeiul iute si pasta de curry, sare si piper dupa gust, se amesteca toate ingredientele si se mai lasa 1 minut. Se toarna laptele de cocos in tigaie peste celelalte ingrediente, coriandrul, iar cind incepe sa fiarba se da deoparte. Pestele l-am pus intr-un vas de iena, am pus sosul facut anterior, l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor pt 30 minute.(20 minute erau suficiente, in momentul in care l-am scos din tava i s-a rupt coada)Se pune o masura si jumatate de apa cu sare la fiert, se adauga 1 lingura ulei de masline, 1 masura orez basmati, iar din momentul in care fierbe este gata in 5-7 minute(aveti grija sa nu se zdrobeasca). Se serveste pestele cu orez basmati si cu sos de curry. Pofta buna!!!daca nu va place cu lapte de cocos acesta poate fi inlocuit cu smantina pt gatit daca folositi peste mai mic, sau bucati mai mici de peste, puneti pestele direct in tigaie si-l lasati sa se faca acolo nemaifiind nevoie sa-l dati la cuptor