am atatea zarzare,ca nu reusesc sa le adun...ieri am pus si niste compoturi, mai exact 21 borcane de 800 ml...o bunatate!Se aleg frucele mai sanatoase si mai tari.

Se spala bine si se lasa la scurs.

Borcanele se spala foarte bine si se zvanta bine.

Se pun fructele asa intregi in borcane, lasandu-se cam un deget loc gol,sa poata fierbe .

Se pune la fiecare borcan 3 lg bune de zahar, apoi se pune apa,cat sa acopere bine fructele.

Se pun capacele bine, se agita putin borcanele sa se dizolve zaharul de pe fund, apoi se pun intr-un vas mare toate borcanele,in care se vor lasa la dunst, cam o ora din momentul inceperii procesului de fierbere, cu apa cam 3/4 din marimea borcanelor.

Se iau apoi de pe foc, se lasa sa se raceasca in vasul respectiv pana a doua zi, se scot borcanele si se sterg apoi se depoziteaza la loc racoros, de preferat beci.se pot adauga compotului niste cuisoare pt o aroma deosebita daca scoateti borcanele din apa inca fierbinti,acoperiti-le in paturi pana se racesc de tot