Este foarte potrivita pentru zilele calde de vara si are putine calorii :)Legumele se spala si se curata. Se taie toate si se pun in castronase separat. Eu tai ceapa pestisori, morcovii rondele, cartofii si dovlecii cubulete, varza fasii subtiri, rosia decojita se taie cubulete mici si patrunjelul marunt .

Intr-o oala se pune uleiul si se caleste putin ceapa, cand aceasta este aprope calita (translucida) se pune morcovul si se lasa si el putin la calit. Se adauga cantitatea de apa dorita (depinde cat de groasa sau subtire vreti sa fie) si se lasa sa dea in clocot. Cand clocoteste se adauga varza si cartofii. Se lasa sa fiarba si cand sunt aproape gata se pune dovleacul si rosia, sare si piper dupa gust .

Dupa ce se opreste se presara patrunjel verde daca va place .

Este o ciorba dulce (cum se face pe la noi), se poate acri cu zeama de lamaie sau cu borsSe poate adauga si smantana .