Una din conditiile obligatorii pentru reusita sa este bucata de carne, de vitel evident care trebuie sa fie partea din spate a bulanului vUna din conditiile obligatorii pentru reusita sa este bucata de carne, de vitel evident care trebuie sa fie partea din spate a bulanului vitei, e o bucata lunga slaba, bucata mea avea 1,2 kg.

Am frecat carnea pe ambele parti cu sare fina si am pus-o in oala. A doua conditie este o oala antiaderenta cu fund gros si am varsat peste ea un pahar si jumatate de ulei deci cam 300 de ml, plus sucul unei lamii.

Apoi am pus o bucata de hirtie de cuptor, capacul si o greutate pe capac ca sa nu iasa aburii, probabil s-ar putea obtine acelasi lucru cu oala sub presiune, in acel caz binenteles timpul de coacere va trebui redus.

Am pus apoi oala pe unul din focurile medii ca marime ale aragazului, am facut flacara mica si l-am uitat acolo, trebuia sa il las 3 ore pentru o bucata de carne de 1,5 kg, a mea fiind un pic mai mica, dupa 2 ore si 40 am stins focul.

A doua zi am scos bucata de carne si am taiat-o feliute subtirele cu masina de taiat felii. Am pus sosul deasupra si am incalzit la cuptor, este extrem de bun, cui ii place sosuletul care e destul de uleios, dar nu gretos poate abunda la servirea feliilor.

Carnea este extrem de frageda si de gustoasa dar este foarte slaba. Pofta buna!Reteta Friptura in ulei a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum reteteAlte retete cu carne de vitel gasiti aici: Tocanita cu carne de vitel, Musaca de spanac cu carne de vita, Friptura de vita la cuptor