Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un prosopel si se lasa la dospit aproximativ o ora. Impartim aluatul in 12-14 bile,Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un prosopel si se lasa la dospit aproximativ o ora. Impartim aluatul in 12-14 bile, pe care le lasam la crescut 10 minute.

In timpul asta intr-o oala mare si inalta care merge la cuptor punem cele 5 linguri de zahar si le topim, dupa care rotim oala ca sa tapetam si peretii vasului cu zaharul topit, mai punem 25 g unt si 500 ml lapte.

Apoi le punem in oala, o acoperim cu folie de aluminiu, se coace la 200 grade, intre 35-45 minute.

Trebuie sa aveti o oala inalta ca ele cresc foarte mult!Se sevesc cu crema de vanilie.

Pofta buna!Reteta Gogosi in aburi a fost propusa de Alis pe forum reteteAlte retete de gogosi gasiti aici: Gogosi cu nectarineGogosi din aluat pripit,Gogosi traista la cuptor