Astazi, renunt la dulciuri, in favoarea unei placinte sarate si picante! De fapt, oricand as renunta la ceva dulce pentru ceva sarat si picant, iar azi cu atat mai mult cu cat abia am scos din cuptor ceva ce miroase grozav!Va invit la o portie tare apetisanta al carei gust se cere stins cu o bere buna si rece, mai ales ca inca e vara!Intr-un castron, punem branza si cu ajutorul unei furculite, o faramitam grosier. Adaugam iaurtul, ouale, si amestecam bine. Adaugam maslinele pe care le feliem si presaram oregano si boia iute. La sfarsit adaugam putin ulei masline si amestecam toata compozitia.

Pornim cuptorul si pregatim o tava cu hartie de copt.

Intindem doua - trei foi placinta, intindem jumatate din compozitie si o uniformizam. Incepem apoi sa rulam foile si punem placinta rulata in tava de copt.

Intindem alte doua - trei foi, punem restul de compozitie de branza, uniformizam si rulam. Punem cea de-a doua placinta langa cealalta, ungem placintele cu ou batut si rasnim un pic de sare cu condimente. Bagam tava in cuptorul incins, la foc mediu. Lasam sa se coaca cam 30 minute, poate un pic mai mult ca sa se rumeneasca frumos. O lasam un pic sa se raceasca, apoi o portionam, servim o portie si stingem cu bere, daca avem :))ingredientele costa aproximativ 20 lei. se poate folosi unpachet intreg de foi, eu am folosit cealalta jumatate de foi pt o placinta dulce. data viitoare o sa includ si niste marar.