Pun limba la fiert, dupa care o curat de pielita, tai morcovul rondele, ciupercile felii mari pe lung.

Intr-un vas (eu pana acuma am facut in ceaunPun limba la fiert, dupa care o curat de pielita, tai morcovul rondele, ciupercile felii mari pe lung.

Intr-un vas (eu pana acuma am facut in ceaun mare de fonta, dar acuma, daca am la indemana wok-ul, ), pun rondele de morcovi la prajit - ideea e ca morcovul contine substante solubile in apa, deci prin prajirea asta in ulei se pastreaza gustul specific.

Se adauga si feliile de limba, se frig un timp.

Se adauga un catel de usturoi taiat marunt, si ceva vin rosu (dulceag).

Lasam sa se inabuse bine.

Adaugam ciupercile feliate si le lasam pana scad si lasa apa.

Dupa ce au scazut si ciupercile, adaugam ingredientele (o foaie de dafin, piper, o felie de lamaie, maraul taiat marunt, sare, pasta de tomate, un pc de zahar, ceapa taiata marunt.

Se da un clocot bun, pana se amesteca.

Dupa care ori se adauga suc de rosii, ori se completeaza cu apa si se mai pune pasta de tomate.

Dulceatza morcovului se pastreaza numai in el, nu se duce si in sos, acolo se simte mai intai lamaia, apoi dafinul, pe fondul gustului de la ciuperci. Limba isi pastreaza savoarea ei, pe care o simti numai cand gusti din ea.

Pofta buna!Reteta Limba cu ciuperci a fost propusa de nenea Radu pe forum reteteAlte retete cu ciuperci gasiti aici:Placinta cu carne si ciuperci, Tocanita cu ciuperci,Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii