Detalii Bors de pipotele si inimioare de pui
Ingrediente:
pipote si inimioare de pui cca,
350 g,
ceapa galbena 1 bucata,
morcovi 2 bucati,
patrunjel radacina 1 bucata,
pastarnac 1/2 bucata,
cartofi albi de Harghita 2 bucati,
foaie de dafin 1 bucata,
enibahar 1 boaba,
ulei de rapita,
zacusca 2-3 linguri,
bors din tarate cca,
500 ml,
leustean,
sare iodata,
piper proaspat macinat,
oua 2 bucati
O ciorbita super savuroasa!Maruntaiele de pui se fierb in apa rece, cu putina sare, o foaie de dafin si o boaba de enibahar, cca. 30 de minute la foc mediu, semiacoperit. Ceapa, cartofii si zarzavaturile se curata, se toaca marunt si se calesc cca. 5 minute, la foc mic, acoperit. Se adauga zacusca si maruntaiele strecurate din zeama. Se completeaza cu apa si borsul fiert in prealabil. Se asezoneaza de sare, piper si se lasa la fiert cca. 20 minute la foc mediu, semicoperit. La finalul fierberii se adauga leusteanul tocat marunt si ouale batute, ce se toarna usor, in suvoi subsire pentru a se obtine efectul de zdrente. Atentie focul va fi oprit in acest moment! Se serveste fierbinte cu paine sau mamaliga rece si cu ardei iute, dupa gustul fiecaruia;)Pofta buna!