Reteta marca Laura AdamacheMixati albusurile pana ce incep sa devina pufoase apoi adaugati zaharul tos treptat. Cand acestea devin lucioase si ferme adaugati faina de migdale amestecata cu zaharul pudra (cernute de 2-3 ori) si amestecati usor de jos in sus pana ce obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt si formati cercuri mici cu diametrul 3-4 cm. Puneti tava deoparte pentru o ora, ca sa va dati seama daca sunt gata de copt atingeti usor si daca nu se lipesc de deget atunci sunt gata. Coaceti in cuptorul incins la 150C pentru 10-15 minute.

Lasati sa se racoreasca in tava pentru cateva minute apoi scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca complet. Mixati frisca, apoi eu am impartit-o in 3 si am colorat cele trei parti in galben, rosu si verde. Folositi frisca pentru a lipii macarons-ii doi cate doi.

POFTA BUNA!!!1. Albusurile sa fie mai vechi de 3 zile 2. Ouale sa fie la temperatura camerei 3. Zaharul pudra trebuie sa contina amidon si sa fie foarte fin macinat. De aceea cel din comert este mai potrivit decat cel facut in casa. 4. Zaharul pudra si faina de migdale trebuiesc cernute de 2-3 ori inainte de a le incorpora in albusuri. 5. De obicei macarons sunt viu volorati insa eu am ales sa ii fac albi si am colorat doar crema de frisca. 6. Lasati macaroons-ii sa se odihneasca cel putin o ora sau pana ce se intaresc la suprafata si devin luciosii.