Din seria....cum am preluat eu o reteta si am nenorocit-o:)) Glumesc! Ideea e ca mi-au placut tare mult cornuletele Gabytzei, dar nici vorba sa am eu nuca macinata sau gem din ala bun ca sa le umplu...nici macar ciocolata nu aveam, ca daca am o mananc pe toata, deh, asta este!:)) Deci am facut cu ce aveam acasa si am adaptat aluatul, care de altfel e superb, la o altfel de umplutura! A iesit o bunatate de desert!Se amesteca faina cu drojdia uscata si coaja de lamaie. Se bate oul cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi laptele caldut putin cate putin si la sfarsit untul topit si racit. Se toarna totul peste faina si se framanta bine 5-10 minute, apoi se da la frigider pentru o ora si jumatate sa dospeasca.

Intre timp pregatim budinca de vanilie: se pune laptele la fiert. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga amidonul si la sfarsit se subtiaza cu lapte caldut. Se amesteca cu restul de lapte si se pune la fiert pana se ingroase. Se adauga la budinca stafidele, se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit. Stafidele se vor inmuia de la budinca.

Pe masa unsa cu ulei se intinde aluatul cu mainile intr-o foaie dreptunghiulara grosuta de 0,5 cm. Se unge foaia cu budinca racita - lasam cam 1 cm de la marginile aluatului fara crema - si se ruleaza usor, ridicand aluatul putin ca sa nu impingem crema in afara. Cu ajutorul unei sfori taiem rulouri grosute de vreo 2-3 cm pe care le putem aseza in forme de briose sau intr-o tava rotunda unsa cu unt. Eu am facut in ambele feluri.

Se dau la cuptor circa 30 de minute la 180-200 de grade sau pana se rumenesc. Cand sunt reci se pot pudra cu zahar praf. Pofta buna!puteti folosi budinca la plic daca doriti varianta mai rapida rulourile se pot unge deasupra cu un ou batut amestecat cu o lingura de lapte