O bunatate....va invit, desi e cam tarzior pentru cina :)Intr-o oala se fierbe apa cu un praf de sare si se pun buchetelele de broccoli spalate, Eu le-am fiert la Zepter. Se scot intr-o sita si se scurg de apa foarte bine. Se pune untul impreuna cu uleiul intr-o tigaie adanca la foc mic si se topeste, apoi se adauga faina si se amesteca bine si se stinge totul cu lapte. Tinem pe foc pana se ingroasa usor. Galbenusurile le amestecam cu smantana si le adaugam in compozitie. Lasam focul mic si dam in clocot. Tot acum vom adauga si branza faramitata, apoi cascavalul razuit. Potrivim gustul de sare, piper, punem si turmericul si praful de ghimbir si stingem focul.

Albusurile se bat spuma.

Intr-o tava unsa cu unt asezam buchetele de broccoli si deasupra adaugam sosul de branza.

Punem albusurile deasupra si amestecam usor prin invaluire.

Am copt pentru 35 de minute la 200 de grade.

E tare gustos :)Daca va place broccoli cu usturoi, adaugati 3 catei de usturoi zdrobiti in untul topit la inceput, apoi continuati pasii din reteta.