Am vazut acum ceva vreme la Merisor, un aluat de clatite pe care am vrut neaparat sa il incerc. (http://www.retete/retete/tort-de-clatite-cu-gem-de-prune-si-budinca-de-ciocolata-34811.html) Singura diferenta pe care am adus-o fata de reteta originala, a fost inlocuirea esentei de vanilie cu esenta de migdale. Va asigur ca merita incercate!Amestecam ouale intregi cu zaharul, folosind un tel.

Adaugam apa minerala si praful de copt, praful de sare, esenta de migdale, laptele si faina, treptat.

V-a rezulta o compozitie de consistenta unei smantani.

Ungem o tigaie (a mea are 16 cm. diametrul) cu putin ulei (eu folosesc un prospop de hartie imbibat cu ulei), lasam sa se incalzeasca bine tigaia si adaugam compozitie pana umplem toata suprafata tigaii, in strat subtire.

In momentul in care observam ca suprafata clatitei devine uscata si ramane doar un punct mic umed in centrul acesteia, intoarcem clatita pe partea cealalta, ajutandu-ne de o paleta sau printr-o miscare scurta a mainii.

O lasam putin pana se rumeneste si pe partea cealalta apoi i asezam pe farfurie.

Ungem clatita cu putin caramel, apoi presaram nuca prajita (rupta bucatele) si rulam.

Din cantitatile mentionate am obtinut 15 clatite cu diametrul de 16 cm.