Cred ca acest preparat imi aduce nostalgie dar si bucurie in acelasi timp, de ce?! Ptr ca imi aduce aminte de iernile friguroase petrecute la bunica la tara! Iar acum, dupa atatia ani, m-am incumetat sa prepar si eu acest deliciu, fara avand insa focul de lemne de la tara, sau tucele bunicii, si totusi, mi-a iesit perfect!Usor, simplu de facut, doar timp sa aveti! Am curatat de samburi prunele, apoi le-am taiat in doua, le-am tocat cu ajutorul unui mixer si neavand o oala destul de mare(imi era frica de fapt sa nu ard vreo oala!:) asa ca am pus prunele tocate intr-un vas roman, am presarat deasupra si nucile si am pus la cuptor la 180C ptr cca 6 ore amestecand din cand in cand, si am vazut ca e gata cand nu mai era asa zemos magiunul. Am pus magiunul asa fierbinte in borcanele sterilizate in cuptor, am strans bine capacele, dupa care le-am intors invers si le-am acoperit cu un prosop gros ptr a se raci lent si fara sa prinda aer.

Puteti verifica daca borcanele nu au aer, apasand cu degetul in mijlocul capacului si daca nu se aude vreun clic atunci e inchis ermetic.