Imi plac la nebunie ghebele, mi se par cele mai gustoase dintre soiurile de ciuperci, alaturi de galbiori. Astazi, am pregatit rapid o salata din ghebe, cu pui, cu usturoi si lamaie, o nebunie.

Spalam pieptul, ghebele si le punem la fiert, in apa cu sare, in vase diferite. Dupa ce au fiert, le scoatem pe o farfurie si le lasam la racit. Curatam si pisam usturoiul.

Pregatim rapid o maioneza din doua galbenusuri, unul fiert, unul crud si cativa catei de usturoi pisati. Amestecam rapid, turnand cate un pic de ulei, pana obtinem cam o cana mare de maioneza. Tocam ghebele si pieptul grosier, adaugam un pic de sare, piper si zeama de lamaie. Adaugam maioneza proaspata si amestecam iar. Dam deoparte cam jumatate de ora, cat sa se intrepatrunda aromele si servim pe paine prajita sau dupa preferinte.ingredientele costa aproximativ 15 lei. maioneza are un gust tare bun cu usturoi in compozitie.