Dupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa. se fierb la foc micDupa ce se parlesc si se curata bine aripile, se pun toate la fiert in 4 l apa, se adauga sare, se pune totul la fiert in 4l apa. se fierb la foc mic, se aduna spuma si cand scade zeama la jumatate se scot si se lasa la racit.

Eu nu pun morcovul in racitura decat ptr gustul supei, voi puteti sa-l lasati.

Cat se raceste carnea, se curata usturoiul. eu am pus 2 capatani mai mici, aici intra in ecuatie gustul fiecaruia.

Usturoiul se preseaza direct in oala cu zeama si cu acest prilej se potriveste si de sare, daca mai trebuie. cu cat sta mai mult usturoiul in zeama, cu-atat e gustul mai pregnant. Eu l-am tinut vreo 20min, timp in care am tot vanturat zeama si-am dezosat carnea. Am aranjat-o in vasele in care se va pune racitura la prins.

La final se strecoara zeama si se adauga peste carne. Se pune la frigider peste noapte. Daca nu se prinde, a doua zi se toarna iar zeama in oala, se incalzeste bine si se adauga gelatina. Pofta buna!Reteta Piftie, racituri moldovenesti a fost propusa de moatza pe forum reteteAlte retete de piftie gasiti aici:Piftie de porc, Piftie de porc