Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .

O lasam pana isi dubleaza volumul .

Intr-un vas punem faina si sarea, facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua.

Turnam apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mama sau cu o furculita . Adaugam si uleiul de masline extravirgin de la Solaris.

Rasturnam pe masa de lucru si framantam pana se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat elastic .

Punem aluatul intr-un vas, acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la loc cald ferit de curent.

Il lasam pana isi dubleaza (chiar tripleaza) volumul . O sa rezulte un aluat bine aerisit .

Ungem tava cu putin ulei de masline extravirgin de la Solaris.

Blatul pentru pizza nu il vom intinde cu sucitorul.

Luam o bucata o asezam in tava apoi cu degetele o presam pana ajunge pe margini .

Cu ajutorul unei furculite intepam suprafata blatului ( mai putin marginile) ca sa nu se umfle foarte tare la copt.

Cu ajutorul unei pensule ungem toata suprafata blatului cu ketchup.

Presaram un sfert din casul ras apoi repartizam uniform pe toata suprafata feliile de sunca taiate in patru, ciupercile si ardeiul taiat fasii. Radem deasupra restul de cas.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste foarte putin pe fund.