Detalii Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)
Este o prajitura foarte buna, chiar daca pozele nu sunt prea reusite, dar garantez de reusita gustului.
Sursa de inspiratie este Miremirc, de la un timp am inceput sa testez prajiturile ei ca tare bine mai arata!Pentru blatul nr 1: batem albusurile spuma cu un varf lingurita de sare, apoi adaugam treptat zahaul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si faina in ploaie.
Tapetam o tava de 25/35 cm cu hartie de copt, punem compozitia de blat si coacem la 180 grade pentru 35 de minute.
Pentru blatul nr. 2: batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi nuca maruntita si in final faina, mestecand usor, circular sa nu se lase albusurile.
Coacem in aceeasi tava, dupa ce am scos primul blat, tot la 180 de grade pentru 30-35 minute.
Pentru crema: frecam galbenusurile cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam cacaoa si faina si in final laptele si esenta de rom.
Omogenizam totul si fierbem pe baie de aburi pentru 10 minute pana se ingroasa, apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Untul, tinut la temperatura camerei il mixam si incepem sa incorporam cate o lingura din crema, mixand usor pana la terminarea cremei.
Pentru sirop fierbem toate ingredientele, lasam sa se raceasca si insiropam ambele blaturi, dar nu prea mult.
Asamblare: blat nr. 1, 1/2 din crema, blat nr. 2, restul de crema, fulgi de ciocolata alba.