Dati click pe imagine daca vreti sa vedeti preparatul intreg pt. ca pozele sunt editate pe portrait. Ca sa va treaca ingalveala data de prea multa pizza facuta in perioada asta a concursului, v-am facut o pizza ca sa nu vi se aplece si am pus pe ea niste semnale iuti ca sa va ramana in minte. In jurul lor am decorat cu cate un patratel de branza topita cu centrul decupat precum steagul de la revolutie.

Tema acestei pizza este chili. Este o pizza iutel ;;) asa cum ar spune bucataras :). Barbatilor le place mancarea iutel, asa ca va fi o surpriza picanta pentru sotul meu la masa de pranz.

Ieri n-am apucat sa gust din floare dar azi m-am facut un pic hot ;;) de la un patratel, ceea ce va doresc si voua.

Acum, ce sa zic, fiecare o face mai mult sau mai putin picanta in functie de cat ardei iute taie in compozitie.

Framantati 1/2 aluat de pizza dupa cantitatile din reteta aluat de pizza clasic. Am folosit drojdie proaspata, nu granule, una noua ungureasca foarte-foarte buna. Intindeti pe lung o foaie mare nu prea groasa (cam de 5 mm). Decupati cu un cutter si rigla un dreptunghi de 13x33cm (mai creste la copt) il rulati pe sucitor si il transferati intr-o tava f mare tapetata cu hartie de copt. Ungeti cu 1 galbenus de ou blatul, cu pensula din silicon. Decupati cu un capac de sticla de 3cm 3 rondele din aluat si suprapuneti peste dreptunghi ca in poza. Trebuie grosime ca sa stea infipti ardeii iuti stindard. Preincalziti cuptorul la 200-220grd. Amestecam doua linguri din pasta de rosii preferata sau ketchup Univer cu praf de chili, oregano, piper alb si busuioc. Mai subtiem cu apa daca e prea groasa. Pensulam toata suprafata aluatului cu amestecul de pasta de rosii. Plasam capacele de sticla peste buline ca sa nu acoperim/murdarim mijloacele cu umplutura.

Taiem pe jumatate 3 ardei iuti si pastram partea cu cotor iar restul taiem rondele. Distribuim restul de carne, branza, legume si rondelele de la jumatatile de ardei iute, dupa cum ne taie inspiratia. Radem pe razatoarea cu gauri mici cascaval sau parmezan si acoperim totul. Scoatem capacele de plastic. Jumatatile de ardei iute cu cotor ii infigem in aluat in mijlocul pastilelor aratate. Dam la cuptor pt 15-20 minute la 200-220grd. Intre timp tocam maruuunnntel, doar frunze de marar fara tulpinite. Cu capacele alea de sticla, decupam centrul feliilor de branza topita patratel. Mijloacele nu le mancam, ntz-ntz-ntz!!! ...ci le oprim pentru a doua pizza surpriza pe care o s-o postez. DECOR Dupa 15-20 min scoatem tava. Presarati cu marar tocat suprafata evitand zona ardeiului ca sa ramana centrul rosu. Plasati foile de branza topita gaurite ca steagul de la revolutie ca un guler in jurul ardeiului calcand la fix pe langa bulina din aluat. Mai dati la cuptor pentru 5 minute. Se portioneaza in 3, fiecare portie avand cate un ardei tzantosh in centru. Feliile le impartiti celorlalti astfel: una mie, una mie, una mie. Hai, bine! Dati-le si lor.

Nimic dificil de realizat daca cititi pana la capat ce am scris.