Aveam eu cam multe idei de dulce pentru week-end,asa ca m-am gandit sa combin macar doua dintre ele.

Am facut mai multa com pozitie de aluat ca sa ajunga pen tru melcisori dar si pentru coronita.

Ne-au placut la fel de mult ambele variante,drept dovada ca nu au mai ramas nici macar firmituri pana seara. Nu dati cu pietre,ca va las reteta sa faceti si voi,ca eu nu stiu cand mai am timp.

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul,am pastrat o lingurita de zahar pentru drojdie.

Am facut o adancitura in faina,am pus lingurita de zahar,drojdia uscata si apa calduta.

Am amestecat usor tragand si putina faina.

Am lasat sa dospeasca drojdia.

Am pus ouale si am inceput sa framant cu laptele caldut.

La final am adaugat si un tul topit.

Am framantat pana am pbtinut o coca elastica care s-a dezlipit de pe vas .

Am acoperit cu un prosop curat si am lasat la dospit.

Dupa ce coca a dospit,am impartit aluatul pentru 8 melcisiori si pentru coronita.

Pentru melcisiori am intins fiecare bucata,dandu-i o forma elipsoidala,am uns fiecare bucata cu untul moale amestecat cu zaharul pudra,am presarat scortisoara si zahar brun,am taiat fasii asa cum se vede in poza,lasand capatul nedecupat.

Am rulat oarecum oblic fasia si apoi i-am dat forma unui melc.

Am pus melci in tava si i-am mai lasat sa dospeasca pana am incalzit cuptorul .

Am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat zahar brun.

Am pus la cuptor pentru 30 de minute.

Pentru glazura am amestecat zaharul pudra cu apa rece pana am obtinut o pasta groasa.

Am presarat pe melci cand i-am scos din cuptor.

Pentru coronita,am intins o foaie dreprunghiulara,am pus deasupra dulceata de visine precum si visinele scurse bine de sirop.

Am rulat foaia,apoi am pus-o intr-o tava rotunda cu pereti detasabili,dandu-i forma de coronita.

Am lasat-o sa mai dospeasca in tava cat s-au copt melcisori.

Am uns cu galbenus deasupra si am pus la cuptor pentru 45 de minute.

Am lasat-o sa se raceasca si apoi am scos-o din tava. Am presarat cu zahar pudra.