O mancare satioasa, ce o prepara bunica, atunci cand ramanea cate o portie de varza calita si una de iahnie de fasole. Spor si pofta buna!Prazul se curata, se spala si se taie marunt, se pune la calit in vasul Zepter, preincins, impreuna cu bucatelele de bacon, cca. 10 minute la foc mic, acoperit, pana ce indicatorul de pe capac ajunge in zona verde. Intre timp varza murata se taie fideluta ( eu am trisat si am folosit varza murata tocata marunt din punga!) . Varza se adauga peste amestecul de bacon si praz, apoi se adauga fasolea scursa de zeama din conserva, zacusca, piperul cca. 2 -3 boabe, foaia de dafin, se amesteca usor pana ce se inglobeaza toate ingredientele, apoi se acopera vasul si se lasa la gatit cca. 20 de minute, pana ce indicatorul termocontrol ajunge in zona verde, apoi se opreste focul si se mai lasa la gatit cca. 20 minute, pana ce indicatorul ajunge in zona maronie. Se serveste fierbinte cu paine proaspata sau mamaliguta. Spor si pofta buna!