Cui nu-i plac pastele? Rapide, versatile, gustoase, satioase, pot fi usor adaptate pentru toate gusturile si pot deveni cu usurinta vedeta unui pranz copios sau a unei cine rapide.

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, le trecem prin jet de apa rece apoi le punem intr-o tava termorezistenta unsa cu unt.

Rupem deasupra bucati jumatate din cantitatea de mozzarella.

Spalam vinetele, le taiem felii subtiri, le presaram cu sare si le lasam cateva minute apoi le prajim in ulei de masline.

Le scoatem pe servetele absorbante ca sa scapam de excesul de ulei.

Adaugam feliutele de vinete peste paste.

Intrr-o craticioara innabusim usturoiul pisat in doua linguri de ulei de masline. Adaugam rosiile si sucul din conserva, zaharul, busuiocul uscat, sarea si piperul. Lasam pe foc pana scade zeama si capata consistenta unui sos.

Asezam deasupra din loc in loc mozzarella ramasa taiata felii.

Dam la cuptor 20 minute.

Presaram deasupra parmezan ras si garnisim cu busuioc verde. Dupa preferinte puteti sa mai adaugati si in farfurie parmezan.