O mancarica delicioasa pt un pranz in familie...

Carnea de vitel se curata de pielite, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robot de bucatarie. Se adauga peste carne sare si piper dupa gust, ouale, pesmetul, cimbrul, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu mana umeda se fac chiftelute, care se prajesc in ulei. Se scot pe servetele si se lasa sa absoarba surplusul de ulei. Pt sos: se lasa doar partea alba a prazului, se taie prazul pe toata lungimea lui si se spala frunzele. Se taie felii si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline si se adauga usturoiul tocat marunt. Se adauga ghebele, sosul de rosii, pasta de gososari si apa. Se lasa sa fiarba 15-20 minute pana sosul mai scade. Se adauga vinul, sare si piper dupa gust, sos iute Piri Piri cat dorim(atentie ca este foarte iute), zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana sosul mai scade. Cand ajunge la consistenta dorita adaugam patrunjelul tocat marunt. Cat sosul fierbe curatam cartofii, ii punem la fiert in apa cu sare si facem un piure de cartofi. Servim chiftelutele cu sos si piure de cartofi, salata de cruditati sau muraturi. Pofta buna!!!