Inca o mancarica serioasa de aceia gen,, piesa de rezistenta,, . Binenteles ca ar figura in meniul localului meu . Nu stiu denumirea soiului de fasole boabe ( la noi se zice fasole granata ), o am de la piata, dar este deosebit de gustoasa .

Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu bicarbonatul .

Dupa primul clocot se schimba apa . Astfel va fierbe mai repede .

Acum se pune la fiert si ciolanul intreg .

Legumele se curata si se spala . Se toaca de marimea si forma preferata .

Scoateti ciolanul si-l feliati .

Dati feliile prin faina alba+pasta de ardei si le prajiti in ulei incins .

In uleiul ramas caliti legumele, adaugati fasolea fiarta cu tot cu apa .

In acest moment puneti boiaua, cimbrul, sarea si foaia de dafin .

Lasati mancarica pe foc sa scada apa . Serviti cu verdeata si felii de ciolan afumat prajite rumen .

Obligatoriu serviti mancarea aceasta cu muraturi sau moare acra de pe varza . Fierband 10 minute la inceput fasolea boabe cu bicarbonat veti reduce timpul de fierbere la jumatate, nu va va supara la stomac si coaja fasolei va fi moale . Dupa primul clocot schimbati apa cu alta tot fierbinte si continuati prepararea .