Detalii Boema (de post)
Blat:1. Preincalzim cuptorul la 190 C.2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul. 3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins cu otet si amestecam. 4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava. Glazura: Int-un vas (pe baie de aburi) punem ciocolata la topit impreuna cu uleiul. Omogenizam compozitia cu o lingura. Crema de ciocolata:1. Punem 100 ml frisca vegetala intr-o cratita non-aderenta la infierbantat (aveti grija sa nu dea in fiert), adaugam ciocolata rupta bucati, lasam 2-3 minute apoi amestecam bine, avand grija sa nu ramana bucati mai mari de ciocolata prin crema. 2. Lasam la racit complet (eu am lasat-o pana a doua zi in frigider).3. Inainte de asamblare o mixam cateva minute impreuna cu 40 ml frisca vegetala. Asamblare Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte. punem crema de ciocolata ingtr-un pos si ornam fiecare bucata de prajitura, deasupra acesteia punem frisca batuta spuma si aschiile de ciocolata. Pofta buna! Nota! In reteta originala prajitura se insiropeaza, dar eu am uitat... :> In orice caz a fost delicioasa si fara sirop. :) Cat priveste frisca v-am zis opinia mea AICI si AICI De data aceasta inspiratia a venit de la bucatareasa vesela Lory, careia ii multumesc. Gasiti AICI reteta originala.