Detalii Laste de casa
La mine in Maramures, lastele sunt defapt taietei. :) Desi sunt foarte usor de facut, din pacate putine gospodine se mai ocupa cu asa ceva. Prefera sa-i cumpere din magazin. Eu ii prefer, deoarece ii fac din faina de la moara, fara aditivi si coloranti, sunt proaspeti si muuult mai gustosi decat cei de la raft.
Se pun ingredientele intr-un castron generos ( faina se cerne ) si se framanta bine, adaugand apa treptat. Aluatul trebuie sa fie compact si elastic. Daca va intrebati unde e sarea, aceasta se adauga doar in apa in care vor fi fierti. Se presara faina, din abundenta, pe masa de lucru si pe aluat, apoi se intinde foaie subtire. Se da prin masina de taietei sau se taie manual cu pintenul si se pun la uscat pe un stergar din bumbac. Eu i-am taiat cu pintenul cu 3 discuri al bunicii, deoarece am vrut sa aiba marginile ondulate. De aceasta data nu i-am lasat sa se usuce. I-am fiert si i-am facut cu varza. Sunt grozavi! Spor la bucatarit! :))