O salata care se pregateste rapid, cand doriti o masa usoara, care se face cu sau fara carne, dupa preferinte si la care puteti sa folositi ce paste va plac si aveti in casa. Eu prefer penele, dar de data acesta am vrut niste paste putin mai mici, asa ca nu m-am uitat la ce scrie pe punga ci doar la forma lor... atunci cand am vrut sa le pregatesc am constatat ca am luat paste de porumb....si sincer, sunt grozave, De multe ori anumite greseli in bucatarie duc la combinatii delicioase...

Desfaceti conservele de porumb si mazare, aruncati apa de pe ele, le treceti prin jet de apa curata si le lasati sa se scurga. Le puneti intr-un vas mare, incapator. Taiati castravetii cubulete mici din cutit. Taiati feliile de jambon in cubulete de marime medie. Amestecati toate ingredientele. Pastele le puneti la fiert in apa cu sare si le lasati la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj(eu le-am lasat 10 minute). Le strecurati dupa fierbere, le treceti prin jet de apa rece, le lasati sa se scurga de apa si le amestecati cu celelalte ingrediente.

Pt sos:amestecam galbenusul cu mustarul, mixam si turnam in fir subtire uleiul pt a face o maioneza. Pt a subtia maioneza si pt a nu folosii atat de mult ulei, initial am vrut sa pun smantana, iar apoi m-am razgandit. Am inlocuit smantana cu branza de vaci de la Lidl(care este ca o crema de branza), iar apoi am subtiat-o cu sana. eu am folosit cantitatile indicate mai sus. Voi puneti in functie de gust si consistenta dorita. Condimentati cu sare dupa gust.

Puneti sosul peste celelalte ingrediente, amestecati si....gata salata. Serviti cu pofta!!puteti sa folositi si alte legume....1 ardei rosu, ar fi mers de minune, dar nu am avut proaspat... jambonul il puteti inlocui cu ce aveti voi sau cu carne de pui fiarta sau trasa la tigaie